Bygg kompetens – säkra data i byggprocessen

Är du uppdaterad med den senaste kunskapen inom samhällsbyggnad? Bygg kompetens presenterar resultaten från branschens samlade FoI-projekt. Nu har du chansen att ta del av aktuella resultat från en mängd forsknings- och innovationsprojekt inom samhällsbyggnad.

Bygg kompetens – kvalitetssäkra data, till vems nytta? 21 februari
Har du hört uttrycket om att “data är det nya guldet” i relation till samhällsbyggande? Det låter självklart, men är det verkligen så enkelt? Hur säkerställer vi att rätt data finns på rätt plats för rätt aktör? Och hur ser vi till att informationen inte hamnar i orätta händer? Välkommen på webbinarium med Bygg kompetens om hur vi får säkra data och säkrar våra data!

Program
Moderator: Camilla Byström, InfraSweden

Delning av data
Nina Borgström, Tyréns

Digitalisering av informationsflöden för effektivare infrastrukturprojekt kopplat till det pågående projektet Innovationsprocesser för digitala tjänster & lösningar: Ekosystemperspektiv
Viktoria Sundquist och Petra Bosch, Chalmers

DMrail – Digitalisering av underhåll för en hållbar transportinfrastruktur
Pasqualina Potena och Tomas Olsson, RISE Research Institutes of Sweden AB

Vad innebär resultaten för samhällsbyggandet?
Johan Petersson, NIRA Dynamics AB. Johan driver är projektledare för “Införande av virtuella vägväderstationer med hjälp av uppkopplade fordon” som pågår inom InfraSweden

Utveckla din och sektorns kompetens med aktuella resultat
Det har aldrig tidigare producerats så mycket kunskap, nya metoder, verktyg och utveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Forskning och innovation (FoI) pågår just nu inom flera stora initiativ, program och projekt. Projektresultaten ger lösningar på många av sektorns utmaningar vad det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet och sektorn behöver ta del av resultaten, använda dem och utveckla nya arbetssätt. Visst är du en av dem som vill bygga kompetens för en hållbar samhällsbyggnadssektor?

SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden gör en gemensam satsning för att sprida resultat från aktuella projekt som drivs i sektorn. Många av projekten ska ge lösningar på de utmaningar som samhällsbyggnadssektorn står inför. Det handlar framförallt om ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det är kostnadsfritt att delta vid webbinarierna, och alla tillfällen spelas in så att det går att se dem som film i efterhand.

En satsning för dig som vill leda utvecklingsarbete
Bygg kompetens riktar sig till alla som vill utveckla sin kunskap inom hållbart samhällsbyggande. Vi riktar oss till dig som leder utveckling inom samhällsbyggnad och som vill hålla dig uppdaterad inom området. Du kan till exempel vara företagsledare eller chef med ansvar för utveckling. Du kanske arbetar med plan- och byggfrågor, representerar en byggherre, projektör, installatör eller är verksam i byggskedet eller inom forskning i området.

Om eventet

Datum:

2023/02/21

Tid:

11:00 - 12:00

Plats:

Digitalt

Kontaktperson:

InfraSweden Smart Built Environment SBUF

Organisatörer

InfraSweden, Smart Built Environment, SBUF

Anmälan