Bygg kompetens – perspektiv för hela cykeln

Är du uppdaterad med den senaste kunskapen inom samhällsbyggnad? Bygg kompetens presenterar resultaten från branschens samlade FoI-projekt. Nu har du chansen att ta del av aktuella resultat från en mängd forsknings- och innovationsprojekt inom samhällsbyggnad.

Bygg kompetens – perspektiv för hela cykeln
Upphandling är ett av verktygen för hållbart byggande, men hur får rätt aktör rätt kunskap? Vilka krav ska vi ställa, och hur blir vi riktigt bra beställare? Och hur kan vi arbeta med befintliga material och bruka, och återbruka, dem på bättre sätt? Bygg kompetens sätter fokus på cirkularitet igen och lyfter ännu fler resultat med samhällsbyggandets livscykel i fokus. Ta till dig ny kompetens, och passa på att ställa dina frågor direkt till projektledarna. Vi har också bjudit in en röst från sektorn som kommenterar vad resultaten innebär för samhällsbyggandet.

Preliminärt program 26 jaunuari
Moderator: Kristina Gabrielii

Kvarteret Klimatspararna
Thomas Sundén, SUST

Materialåtervinning av plast i byggprojekt
Anders Enebjörk

InfraSwedens beställarnätverk
T.B.A

Vad innebär resultaten för samhällsbyggandet?
Vi har bjudit in en kunnig person som ger sin syn på vad resultaten innebär för sektorn

Utveckla din och sektorns kompetens med aktuella resultat
Det har aldrig tidigare producerats så mycket kunskap, nya metoder, verktyg och utveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Forskning och innovation (FoI) pågår just nu inom flera stora initiativ, program och projekt. Projektresultaten ger lösningar på många av sektorns utmaningar vad det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet och sektorn behöver ta del av resultaten, använda dem och utveckla nya arbetssätt. Visst är du en av dem som vill bygga kompetens för en hållbar samhällsbyggnadssektor?

SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden gör en gemensam satsning för att sprida resultat från aktuella projekt som drivs i sektorn. Många av projekten ska ge lösningar på de utmaningar som samhällsbyggnadssektorn står inför. Det handlar framförallt om ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det är kostnadsfritt att delta vid webbinarierna, och alla tillfällen spelas in så att det går att se dem som film i efterhand.

En satsning för dig som vill leda utvecklingsarbete
Bygg kompetens riktar sig till alla som vill utveckla sin kunskap inom hållbart samhällsbyggande. Vi riktar oss till dig som leder utveckling inom samhällsbyggnad och som vill hålla dig uppdaterad inom området. Du kan till exempel vara företagsledare eller chef med ansvar för utveckling. Du kanske arbetar med plan- och byggfrågor, representerar en byggherre, projektör, installatör eller är verksam i byggskedet eller inom forskning i området.

Om eventet

Datum:

2023/01/26

Tid:

11:00 - 12:00

Plats:

Digitalt

Organisatörer

SBUF, Smart Built Environment, InfraSweden